fbpx

Kontakta oss

Storsvängen 11c
602 43 Norrköping
Tel: 070 - 677 6202
info@komplus.se

Againity

”Årets miljöteknikprofil 2016, vinnare av Skapa-priset i Östergötland 2015 och vinnare av Nordic Cleantech Open 2016. Som om inte det var nog fick Againity även en åtråvärd plats på 33-listan, Ny Teknik och Affärsvärldens lista över de 33 hetaste teknikföretagen.”

Företaget Againity startades av David Frykerås och Joakim Wren 2013.  David Frykerås hade grundidén, men behövde en kompanjon med lite mera teoretisk kompetens. LiU-professorn Olof Hjelm förde dem samman och en omedelbar vänskap uppstod.

Den produkt Againity prisats så många gånger för är en patentsökt turbinlösning som omvandlar värme, exempelvis spillvärme från industrin, till el. De använder sig av ORC-teknik, Organic Rankine Cycle och deras maskin fungerar ungefär som ett ångkraftverk, fast utan vatten. Istället är det en kolväteförening som omväxlande förångas och kondenseras med hjälp av värme. Ångan expanderas sedan i en turbin, som i sin tur driver en elproducerande generator.

Againity är ett framgångsrikt företag som gör världen lite bättre och vi på Komplus är stolta över att få vara med på den resan.